blog ini sesuai dibaca jika mereka benar-banar kenal empunya blog ini! :D

Wednesday, April 4, 2012

love is cinta

mungkin ramai yang penah baca tentang ini..
tapi nak share juga kat dalam blog ni, sebab dah jatuh cinta dengan ayat dia.. :)



kalau bercinta, 
jangan berkepit macam belangkas,
hantar surat berbalas-balas,
SMS berbalas-balas,
masa dating sebelah tandas,
berpeluk-peluk dalam bas,
asyik menjeling dalam kelas,
minum air..perghh..kongsi segelas..





bila ada konflik,
haa! mulalah nak frust,
nak tunai solat pun malas,
tak dapat tumpu study dalam kelas,
waktu result nak keluar tau pulak cemas,
takut exam tak pass,
tup2 awek sendiri kene kebas,
kesian..melepas..

so..
jadilah couple yang ada class,
berdating ikut lunas,
bergaul ada batas,
jaga maruah dengan tegas,
syariah dijaga dengan jelas,
tutur kata sentiasa beralas,
kalaulah cinta yang dihulur ikhlas,
janganlah bimbang,
cintamu pasti berbalas....





CINTA bukan pada couple..
CINTA bukan pada i lurv u..
CINTA tak terletak pada i miss you..
itu semua CINTA nafsu..
CINTA suci itu akan terucap saat lafaz ijabqabul dilafazkan..
ketika itulah tujuan CINTA kerana ALLAH..
satukanlah CINTA kerana ALLAH...




indah bukan?? ada pengajaran yang boleh kita amik dalam kata-kata ini, so think about it !

jaga DIRI,jaga HATI, jaga IMAN... :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...